Wednesday, June 08, 2005

Reality Plus Magic = Changes

Ding-Dong...

(Announcement : Lupe lak nak bgtau, seperti yang korang dpt tgk, aku tak wat review utk Diari, sama ada yang siang nye version atau malam nan awanan. Aku juz wat isu2 yang aku rase patut dijadikan isu di blog aku nih...huehuehue)

Image hosted by Photobucket.com

Realiti, Magik dan Perubahan di Akademi.

Realitinya, Mawi dan Marsha selamat dah memasuki alam Akademi. Whether you like it or not, juz face the fact. Magically, penangan mereka cukup kuat especially Mawi yang mana undian untuknya dengan senangnya mencantas undian student2 lain. And note that undian 12 students tuh mengambil masa seminggu utk mencapai tahap tersebut, manakala undian Mawi dan Marsha hanya mengambil masa tak sampai 24 jam untuk berada pada tahap yang sama/lebih daripada itu. Dan perubahan yang berlaku di Akademi agak besar, tapi jika dilihat secara keseluruhan, lebih besar! Perubahan pada undian sahaja dapat dilihat dengan gap yang terlalu besar antara Mawi dan Felix dengan pelajar2 yang lain. 3 kali ganda u knoe! It's like mcm impossible bagi pengundi2 lain nak catch up balik. But in AF, anything can happen. Magic sekali lagi.

Perubahan di Akademi menonjolkan penuhnya semua kelas yang diadakan. Nampak betul2 macam kelas di kolej. Dan apa yang bagusnya, perubahan yang dibawa oleh Mawi dan Marsha ialah kemeriahan pelajar2 dan keceriaan yang wujud. Aku tak tau apa yang mewujudkan keadaan itu tapi memang nampak berbeza keadaan Akademi minggu lepas dan minggu ini. Mungkin nampak jelas mase mereka di kelas Cikgu Marlia bermain passing bola tuh ngan tembak2. At last nampak natural ceria mereka coz pada aku Diari2 last week nmpk formal, dan agak plastic. Dan perubahan tambahan, dan tak penting pon pada sesiapa, ialah perubahan pada pakaian Cikgu Linda yang comel gile tuh. Nampak sopan? Hihihihihih. Intentionally or juz a coincident? Terserah anda. But my imagination yang agak nakal memberitahu kalo Mawi dan Cikgu Linda berpasangan, mmg nampak sexy. Wahahahahah.... (Jangan hiraukan ayat2 yang tak berkenaan)

Perubahan tahap keceriaan nie memang berterusan beberapa hari dan hope it will last sampai abih pon. It's good. And back to reality, how will the students cope up with the pressure yang mereka terima dengan kehadiran M&M? Some of them jujur, some of them memang tak berani comment, dan ade yang honest tak bertempat. But that's their gameplay. Biarkan mereka bermain, dan tersalah main itu satu pengajaran. Realitinya again, ini ialah sebuah pertandingan, dan mereka sedang memainkannya. Jangan biarkan magicnya beransur hilang...


Scandals & Politics Part Three coming soon...

3 comments:

Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. » » »

Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. anal penetration and bowel movements Watch oral sex

Anonymous said...

Where did you find it? Interesting read video editing schools