Saturday, June 04, 2005

Scandals & Politics Part Two

Gosh...

(Disclaimer : Aku bukan Anti-Elliza, atau Pro-Elliza..Aku pemerhati luar...heheheh)

Mula2 dapat a few e-mails from seseorang yang tidak mahu identitinya didedahkan...and he/she (kate rahsia, mane leh tau jantina) posted beberapa keping gambar yg membezakan Farah dan Elliza. And obviouslaa, dia memang anti-Elliza, but not me...Aku hanya mendedahkan kebenaran...Wahahahahaha (gelak jahat) Ini ialah hasil daripada kajian selanjutnya dan kerja2 editing yang membuang masa...kikikiki...

Image hosted by Photobucket.com

First, the promo nya gambar. Kedua2 gambar di atas merupakan gambar hak milik Astro, yang mana merupakan gambar promo masing2 untuk Akademi Fantasia dan antara gambar terawal sebelum diorang masuk ke Akademi. The same hair style, the same pose cuma dari side yang berlainan, satu kiri satu kanan. I don't know if this Astro's idea untuk meyamakan, menciplak atau cuba mengover-shadow Farah dengan menggunakan Elliza. Atau mungkin ini ialah idea Elliza sendiri (dan mungkin Elliza sendiri minat Farah), atau mungkin juga perunding imej (or someone yang in-charge utk photography) yang suruh Elliza berimej begini. Mungkin sesuai dengan jiwanya, maybe? Tapi ini merupakan titik-tolak bagi mereka yang awal2 sudah mula anti-Elliza untuk lebih membencinya. Bagi mereka, Elliza mungkin 'plastic' or klon Farah, and yup it sounds harsh, tapi itu bagi mereka. Anda bagaimana? Heheheheh...macam iklan lak.

Image hosted by Photobucket.com

This one aku dah tak bole nak elak lagi dah...Tak taulaa memang nak samakan or what...tapi perlu ker encik photographer suruh dia buat pose nih? Atau producer suruh? Atau Elliza suruh diri sendiri? Tak paham....Atau dua2 terkejut masuk dunia Akademi Fantasia? Culture shock? Tak paham lagi....

Image hosted by Photobucket.com

Ini takde kena mengena sebenarnya sebab kalau kat atas tue gambar2 promo oleh Astro, yang ini secara kebetulan je. Yang Mr/Miss Unknown yang aku sebut tadi laa yang e-mail...Tapi bile ditengok..memang klakar. Sama ada Elliza yang dah kaji segala pose Farah dari dulu sampai skang (untuk ditiru) atau sebab anti-Elliza nie memang dah benci betol2 kat Elliza...Haa...Haa...Tak Tahu....

Image hosted by Photobucket.com

Yang ini aku buat sendiri (Wahahahahah...jujur nih) tapi nak libatkan gak Akak Canggish...(Dia...dia...bukan saya) Memang buat menda nih sambil gelak2 siot. Don''t take it seriously la.

Which one is the real diva? YOU DECIDE...

7 comments:

xyz said...

Dahsyatttt...AF pun dah ada CSI sendiri ! Sampai boleh menganalisa begitu sekali !!

Bagi akulah, takde siap nak tiru sesiapa. Farah dengan cara dia yg ceria, Elliza dgn cara dia yang manja.

Farah dulu pun orang kutuk masa awal-awal especially masa dapat ikan, yg melompat-lompat atas stage tapi lepas tuh, semua gila breep ! breep !

So, bagi can pada elliza untuk tunjuk kemampuan dia.

*aku pun bukan pro elliza atau anti e-lliza, just my 2 cents*

berriesgone said...

fuhhh...gituuula kan dorang2 ni...cepat aje buat comparisme...aku no komen...isk..isk..isk

terror_84 said...

uishhhh..sampai gituuuu skali..sgt dahsat woooo..!!!!!!..hehehe.....

Rajap said...

Ya allah....ni apa kes...nak kata aksi tanpa dirancang....no no no... t'serahlahhhh.....tp bagi kita farah original.........farah muncul dulu seblm elliza......heheheheeh

faiz said...

tak minat ngan eliza...aku minat ngan farah breep breep aje..luv breep breep...she's still d best..sore power, cute n lawa wif good attitude..will alwayz support farah sampai bila2...

mawarberduri said...

farah breep breep dari "sekolah menengah fantasia", dapat hadiah ikan, elliza pulak dari "tadika fantasia", dapat hadiah botol susu. :)

gurau je. jgn maraah! :)

Anonymous said...

This is very interesting site...
» »