Saturday, July 02, 2005

Antara Dua : The Vids!

Ngohngehngohngeh...

Last Tuesday Muzik@Ria dah tayangkan video clip eksklusif Farah untuk lagu Antara Dua. Ramai jugak yang tunggu2 video clip nie especially budak2 dari fanclub budak Breep2 nih. Hell yeah, aku pon memang tunggu jugak laa, walaupon dah dapat spoilers (oleh seseorang yang canggish, you know who you are) yang video clipnya tak berapa gempak. And yeah, like I was expected (from a company like Maestro/Astro - no offence) memang tak seberapa sangat, but it was okay laa for a start.



Sekali tengok memang the same konsep macam video clip Wo! from Zahid, maybe the same director I guess. From the lampu2 yang banyak kat belakang tuh, the dancing, and even endingnya - iaitu the main characters (Farah and Zahid) tersedar daripada mimpi! My goodness...banyak lagi idea yang boleh dikembangkan, idea tue jugak dipakai? Yeah you can say that ini ialah sekadar coincidence, tapi, two video clips from the same company dan dikeluarkan dalam jangkamasa terdekat...kebetulan la sangat...huhuhu. (Again I'm stressing that ia taklaa teruk sangat okey, still okay)



Anyway, ape yang menyelamatkan video clip nie ialah Farah sendiri! (again, macam my review on the cover album) Seorang artis yang mempunyai ramai peminat, apa sahaja yang dibuat menggunakan Farah akan kelihatan cantik dan elok di mata peminat2 nya. Let's say video clip Siti Nurhaliza yang latest tuh - Lagu Rindu. Bagi hardcore fan Siti mungkin ia nampak elok, but for me it's a no no no. Walaupon aku ialah fan kepada kedua2 artis yang disebut di atas, namun mata aku tak dibutakan dengan kefanatikan. But again, yeah, artis tue sendiri yang menyelamatkan video klipnya. (and yeah I'm blaming the director bukan Farah of course) Dengan wajah yang cun dan comel macam Farah, buat laa ape saje, mesti comel! Banyak feedback yang diberikan mengatakan video clip tue "...best sangat!", "...cun...", "...suatu pembaharuan..", dan macam2 lagi. Sebab ia adalah video clip Farah, so ia akan jadi begitu. Cuba letakkan seorang artis yang tak glamer dan ala2 hidup segan mati tak mau, takde orang pon ambik pusing. The conclusion is...video clip tue jadik best sebab ia adalah video clip FARAH DIANA ANUAR yang sememangnya best!



For more screenshots, visit my fotopages!

Breep Breep!

8 comments:

berriesgone said...

apom yang comel...

OrenZ said...

dia ni mmg comel.. personaliti dia terserlah.. takde belakon2 nyer.. she's so real.

Anonymous said...

terkezut beruk... ader ker vc antara 2 dengan wo!!! samer... adui maestro ni bab2 buat kulit album, buat video clip memang kureng sikit... ciplak idea 2 artis yang samer... bg kat kiter buat lagi best

guracus said...

I was disappointed with the VC. No class and kebudakkan.And it looked cheap. I am sure when Farah saw the final product, she was mighty disappointed too but what can she say right? Farah`s antara dua song is not that outstanding and the low quality VC production wont help her.The song and the VC will go out of demand very very soon

bibiran said...

I think Maestro should find a really good production house to come up with a better and not cheap-looking video. If they say they dont have the budget for it, then thats just crap. You know I dare say this, Brunei might be small and young in this business but we have people who can really do better.

Anonymous said...

cik ros,
agree wif u..
kesian breep2...kalau dapat kat yusry sure gempak macam TT-Adam.
Tapi sebagai permulaan..ok la,
Mb maestro bajet ciput..artis ramai beb!
hehehehe!

Anonymous said...

saya suka sgt ngan VC antara dua nie..congrats to farah coz berjaya membawakan watak (main kayu tiga) dlm lagu nie dgn bagus sekali...n d vc is really entertaining..n i really enjoy watching it..u go gurl..breep breep..

pria said...

comey bangat apom...