Saturday, May 12, 2007

Saya Pulang Akhirnya!

Wahlaaaweeeiii...!!!!

ya betul, saya dah pulang

After 5 months. 5 hectic, exhausting, frustating, yet exciting months, I'm finally back! Sesungguhnya inilah cuti yang paling bermakna dalam hidup aku. Boleh diumpamakan macam seorang yang dah bertunang selama 37 tahun, akhirnya dapat jugak kawin. Boleh ke metafora macam tuh? Okay tukar. Seorang pengembara di padang pasir yang kehausan berjaya menjumpai oasis (bukan band Oasis la bengong) yang ada air dan buah (bukan buah dada la bodoh). Saya sedang mengarut dengan tahap yang agak tinggi.

Sesungguhnya life aku sepanjang 5 bulan yang 'menyakitkan-tapi-mendidik' penuh dengan assignments dan kerja-kerja saja. No TV, a lil radio and loads of works. But yet I still have a life. Interesting one. Banyak dapat show, and pertama kalinya memenangi sebuah pertandingan nyanyian : Johan Bintang Asli UiTM 2007. Sarah said "...it's really NOT you..." and I said "...spot on!" Macam manekah seseorang yang forte nyanyiannya selama ini ialah pop, R&B and pop rock boleh dapat johan untuk lagu asli? Plus, beliau tiada banyak pengetahuan tentang lagu asli pun, dibandingkan dengan naib juaranya iaitu seorang 'ratu' lagu asli di negeri Kelantan. But anyway, it was all me. Heheh (tersenyum bangga) "...Patahlah hati...." Lagu ini ditujukan kepada naib johan merangkap my crime partner Tengku Hafizan a.k.a Fyza yang masih tidak puas hati atas kekalahan beliau kepadaku. Huahuahua. End of story. (Gambar tidak dapat dipost kerana penulis begitu bodoh tertinggal pendrive 2gb nya di secret hideout beliau)

I think this blog is getting more and more personal lah. Kan?

And hellyeah. No AF coverage anymore. So secara automatik blog ini dah tak jadi 'commercial'. Sigh.

1 comment:

Anonymous said...

ni yg malas blaja tetinggi nie..
huhuk!
-cici +lolx+