Friday, April 24, 2009

Semester's Near-End : Errr, Rosman, Tolong...

Lalala.


Every semester, I mean, EVERY semester, time2 dkat nak final macam ni, usually there will be more people come to my rented house. Dan a few housemates akan mula mengendeng2.

Diorang nak apa Rosman?

No. Aku bukan melacur la. Azab betol mulut kau. Haha.

(Pic : 3D assignment for interior design. Tolong seorang kawan nih buat dalam masa beberapa jam sahaja sebab last minute call. Cuba la call awal2 kan senang)

Some of them mintak tolong watkan final. Ade mintak tolong polish up je. Ade yang datang mintak suggestion dan repairing. Tapi ramai yang datang mintak tolong buatkan journal/report. Kerana apa? Kerana report memerlukan kemahiran berbahasa dan menulis dalam English dengan baik. Hah!

Itulah dia. Daripada sekolah rendah, sekolah menengah, matrik, sampai diploma, orang suruh belajar English elok-elok, pegi main guli la, tido dalam kelas la, gi hisap rokok kat toilet la, main pakau tepi padang sekolah la, etc. Kan dah terkial2.

(Pic : The same interor as above from a different viewpoint)

Macam mane la agaknya kalau dah habis diploma ni, kalau nak kerja company besar2, basic English pon blur2. Assess ngan access pon tak tau beza, susah la. Alamatnya kerja la kat bahagian belakang2. Tak diasssign untuk jumpe clients etc.

Aku cakap ni pon macam la aku hebat sangat kan? Haha. Lantak la. Tapi yang penting basic tu settle lah.

(Pic : Assigment website-creation for another friend. Skang sudah kantoi sama kawan2 dia aku buat hahaha)

Malam ni ade banyak lagi report nak kena tolong buat. Takpelah, janji ade Big Apple, Pizza Hut, Secret Recipe etc hehehe.

I-Phone takde sape ke nak offer?

2 comments:

withoutmotive said...

ntoh ler...ade orang terlampau kejarkan sijil..sampai sanggup upah orang tuk buat keja..n lect pun puji bukan maen lagi..tapi sayang nye orang yang belakang tabir mcm kita ni tetap gak dipandang picisan jer..n lect pun ckap..hantar kedai ke?? or upah orang buat??n last2 mcm ni lae jadi nye... aku paling benci orang yang mintak tolong pastu ckap kat kawan2 die yang buat.....suck!!

kami bkan x de cume orang x nampak..kami duduk ditepi n memerhati...

farhahindra said...

ha ni org tau sape punye
xaci betol budak tu