Friday, January 22, 2010

Entry Minimal Di Bulan January

Weeew...


Ya ini memang akan menjadi one of those minimalist entries.

Sedikit gambar dan sedikit teks. Tiada ulasan panjang lebar. InsyaAllah. Maka kau tak perlu bancuh Nescafe atau bawak Maggi kau menghadap laptop atau skrin PC kau. Unless selepas ini kau mahu terus duduk dan layan koleksi series kau berpuluh gig itu, atau bergosip di Forum Cari. Terpulang.

Ya dan masih tiada ura2 aku mahu mengulas tentang AJL24 itu. Atau filem2 seperti Adnan Sempit, Avatar (yang korang pegi tengok sampai dekat 5 kali tu), Dr. Panassus, atau apa saja benda yang patut direview. Aku tidak akan ulas itu semua. Sorry.

I'm just not a productive blogger, I know.


Okay satu.



Meet Eli Lily. Akak Canggish pasti marah akan entry ini. Aku takmau ulas lebih lanjut. Hahaha.


Dua.



Kesinambungan dengan yang di atas. I've been godeking Eli for days to make Garmin Mobile XT works like a charm. Yes it worked, but not the Malaysia map! I've followed all the instructions on numerous webs carefully. Kau pon tau aku ni tech-savvy jadi tak mungkin aku bodoh alang dengan penggunaan terma2 IT dan cara2 menggunakan keygen atau manipulasi system folder. Semua aku dah buat. Garmin berjaya diadjust untuk work dengan penggunaan keygen (ops!) tapi bab map Malaysia ni LOCKED aje memanjang. I've downloaded a number of Malaysia maps. Daripada blogs sehinggalah official website. Aku juga dah menggunakan keygen untuk generate serial daripada map ID yang diberikan, dan hasilkan GMAPSUPP.UNL di samping file map GMAPSUPP.IMG tapi still, haram!

Aku tau ramai yang dah pening dan rasa macam nak close browser sekarang kan? Okay tuka topic.


Tiga.



Aku cuma kata aku belom nak ulas AJL24 tapi boleh saja aku nak congratulate winners pada malam itu.

Pete Teo's 'Pergi' memang aku suka. Plus it's so synonym dengan arwah Kak Min. Aizat's voice masuk dalam gist lagu tu.

Yuna's 'Dan Sebenarnya' is always a favourite. Sah2 semua budak kolej dan uni gila kat lagu ni even before dia buat EP.

'Bencinta' sangat dipredict menjadi juara tapi dapat ketiga. Okay lah tu. Aku suka Faizal Tahir yang bertongkat, rambut panjang ditiup angin dan facial expression yang betul2 impressive. He's so close to be a living legend. The tongkat helps :)

Aizat punya 'Kau Aku' was a total entertainment. Nuff said.

To Akim, dik, walaupon kau tak menang, ramai gila je yang sawan babi dan kancing gigi dengan kau malam tu. Dengan props dan attire yang nampak gah dan mahal, it shows a sign of initiative. Aku leave alone tentang komen tiadanya praktikal semua props dan visual itu, mahupon imej Adam Lambert (sedangkan dia berkata kepadaku, "...bukan Adam Lambert...abang mesti layan game Jepun kan, Devil May Cry tu..." and I was like "...ooo...Dante ke. Awat tak pakai kot merah...") kerana jika aku komen pro dan kontra nya sekarang ia akan membawa kepada perbincangan yang lebih panjang. Sedangkan aku dah kata awal2 ini entri minimal.

Minimal tak?


http://rosmanpositivo.blogspot.com/

6 comments:

shandye. said...

eeww. for a blog that 'SELDOMLY' updated, your entry is always waited in anticipation by me due to a few reasons.

one: i wanna learn to recreate the various 'artwork' that you've uploaded as picture of the entry. (you're using photoshop, right?)

two: regardless if its an extremely short or long, your entry will almost most definitely packed with bites; whatever forms that is.

haha. thats all i guess. too lazy to think in english for now.

p/s:- FT during AJL reminded me of Lady GaGa. "puh puh paparazzi." creepy.

livelifethefullest said...

nape aku agak ketinggalan ye yg ko dah ada Eli?? betulkah??? scrammmmmmmm u!!

RosmanPositivo said...

@syai : aaaawww....blush blush. hahaha XD thnx.

1) yeah it's photoshop. i think it's obligatory for me to have them here. huhu.

2) haha. i'm still tryin to learn to make everything short n sweet. it was hard in high school when we had to do rumusan. but who cares rite. i'm no journalist. i think we two can share writing skills :)

talking bout ajl+creepy, u do know bout the 'white juon' up high above the stage aite? wuuuu. huhu

@kakchik : sebab saya takmoh kecoh la. hahahaha. takpe org tu pon hp dh masuk lubang. ape lg, leh la sy tlg godek bold nnt hahahaha XD

Joseph said...

best dow.. tapi garmin aku pun try gak.. tapi hampeh rasenye..

mau g kdai enset la.. lifetime warranty summore.. RM30 jek.. huhu

Adahjay said...

haha...ni baru 1st time melawat blog kamu....hehe

btw...Akim pny performance mase AJL lebih kurg cam Jay Chou nye performance mase konsert die tahun 2008...mmg due2 patut jadi lelaki yg disukai oleh aku...mwahaha =P LOL

time AJL cume tgk part Aizat 'pergi' ngan Akim jer hahaha....

mysteriousFana said...

wpun lambat,saja nak barakan keadaan. Ada sikit2 la mcm adam lambert. for those yg tk pn miss adam's vid langsun like sy, sy dpt perasan ada sikit2 mcm ada.

sy ckp ada, bukan x boleh :p