Sunday, August 08, 2010

Mamai Talk : People Still People

Whiiing whiing...

Atas tu merupakan bunyi angin pra-hujan. Aku pon taktau macam mana nak taip dengan lebih accurate.


Pertama, jika aku tend untuk mengarut dan cakap macam terabur macam orang hisap pit kat Chow Kit, maka maafkanlah kerana aku baru tersedar daripada lena.

Dalam lena itu, mimpi aku disulam lagu Emotions oleh Aizat Amdan. Serious.



Demm lah hebat lagu tu sampai masuk mimpi aku. Dah macam MTV pulak. Kau hado?

Siang tadi ada pergi rumah Hakeem. Eh, to be specific, rumah Datuk Seri Noh Omar. Haha. They already got a new family member. Qeesya Qaisara. Budak pompuan kecik yang kuat tido ni memang dah femes sebelum lahir lagi sebab nama dia jadi cafe kat Centrum Setiawangsa nun. If you happen to be there and looking for a place to chill, cari Qeesya Urban Cafe. Dekat je ngan McD yang kat Petronas Setiawangsa tu. Taktau sila GugelMep. Char Kuey Teow dia terbaek dari ladang der.

Alamak. Lapar la pulak. Sapa cite pasal makanan tadi nih.

Dah la si Nabel dah pulang ke Gombak. Semalam dia yang belikan makanan sebab aku busy bikin montage. Terima kasih abang lemak.

Nah. Told cha. Aku mesti cakap berterabur macam kaca tingkap MyVi SE yang pecah selepas accident di tepi Federal Highway. Prung prang.

What do you expect from a blogpost of a mamai man?

Anyways, mari recap the whole week. Or the whole month. Your call lah.

Blablabla, same ol same ol. Banyak heartbreaks. Orang buat hal. Facebookers becoming (more) annoying. Twitterland too. Artis itu beli ini beli itu. Artis ini couple, artis itu breakup. Same ol same ol.



Tak rasa static ke life around us nih. It seems like it is dynamic, with all the hypes and people blablabla all the time. Tapi in fact sebenarnya sama je.

People still mengumpat kau si anak dara yang masih belum nampak ada ciri² nak kawin walaupon dah mencecah 30's, cumanya mungkin upgrade sket, mengumpat di Facebook, mungkin ketika sedang office hours, provided office mereka tidak block. Makcik kampung sket ngumpat kat TM Landline je lah. Tak pon handphone murah yang anak dia hadiahkan sebab nak jaga hati mak tak balik kampung sebulan. Itupon kalo mereka topupkan.

People still hunger for attentions. Cuma skang lagi laju dia punya canangan sampai ke seluruh dunia.

People still talk behind your back. Even your friends.

People still not satisfied with what they have and already had, sampai mengacau orang lain yang nampak senang sikit je daripada beliau.

People still kiss your ass when you're someone and kick your ass when you're no one.

People still judge you even when it's not appropriate at all.

People still talk.

People still break your heart.

People still people.

Tak kira sampai 3000 tahun akan datang pon, walaupon dunia berubah, walaupon Twitter dan BBM akan menjadi the next SMS, walaupon Blackberries akan menjadi macam pad Libresse kau boleh pakai buang, PEOPLE will always be PEOPLE.


5 comments:

Joseph said...

but u have to remamber, people like me will always be the same, bulat and misses u bro.. bile mau lepak lagi?

songo said...

nanti majlis anak aku, ko buat bidoe 3D kay..... hahahaha

adLedash said...

salam rosman..

we've meet in myspace since 2004/2005 i guess..mcm x sangka we're still connected by this spiderweb...huu..nice blog...my 1st time reading it..

dulu kat myspace tgk gbr warna warni dan glemer je..dan xpnah kenal btul pun kita..until now, u still shine..bes la baca your blog..new approach since i only read d blogs from d lists in my blog..

saje nak kata, nice to keep in touch with u! feel like found something new here and interesting! hee..

hv a nice day! ur entry starts my day..hee~

salam

RosmanPositivo said...

@dindang : i know bro. kita mmg masih mcm dlu lagi even hidup masing2 simpang siuq abih hahaha. rindu anda juga abe moks hehe. ko balik umah la dlu. ganu ado gapo weh haha ;p

@songkok : aku buat virtual reality lg. 4D beb. kompem muntah2 semua org hahaha

@arina : salam adledash/arina hehe. nur arina amin. cmna tah mmg dh terhapal nama tu hahaha. KAED kn ;)

thanks for visiting wak. ala, dh brp taun blog ni considered mati dh hahaha. dulu SGT meriah sbb it WAS an AF blog. skg ni personal stuffs je.

yeah nice to reconnect again ;) myspace pn still friends kan. tapi habuk dh ms tu. masuk pn tak buatpa hahaha.

orait wak. see u soon. at least here in the cyberworld ;p anyways i've followed u back in twitter

adLedash said...

wahahaha! me pun dh hafal ur name as RosmanPositivo...ingat lagi gbr petak2 kaler...huhuh!

cane tahu saye kaed? awk kaed jugak ke? ex uia? hahaha..punye dh lama gile..tp mcm x sangka la...kat myspace x ckp sgt pun..tp kekal jek smp skg..haha..


myspace still ade gak..tp dh bersawang dan bersarang...huhuhu!

nway, teruskan blogging ek! urs is one of my fav!

tengs for following! nnt menjamu status mrepek2 je..ahhaa!

takecare!