Saturday, March 26, 2011

If You Like Milo, Don't Say Ovaltine Sucks

Ka-ching!


Do you have your own blog(s)?

Who am I kidding? Prolly you have your own website with DotCom domain for God's sake.

Zaman sekarang ni budak sekolah belum puberty lagi dah ade blogs, websites and practise the so-called freedom of speech.

I gave birth to this blog few years ago. Zaman coding CSS and HTML kau godek sendiri. Sekarang semua ade widget lah itu lah ini lah. I thank God sebab mula belajar these craps zaman manual lagi. So I don't get pampered by easy technology. Still, lot to learn lagi. I'm still bodoh in coding and script shits.



But walaupun in that ease environment, new bloggers seem to be pampered lagi. Eventhough ads menimbun kat blog, content rasa sama je. Kalau dia ni cite pasal sideboob Miera Liyana, lagi 8 blog lain pon sama jugak. Same photos summore! Copypasta saja. Yang penting duit ads masuk. Sigh.

Belom masuk pasal the mentioned so-called freedom of speech lagi.

Review music and films berlambak tapi tulis sesedap rasa je. Yes, we're the laymen and end-user yang berhak tulis apa yang kita rasa pada sesuatu produk tapi tulis dengan penuh tanggungjawab kerana macam mana sekalipun ada orang yang akan percaya dan ikut review kita.

Kalau review filem, jangan ikut sesedap mata memandang dan kalau tak kena pada selera terus hentam. Orang lain yang baca daripada nak pegi tengok terus tak jadi.

Exhibit A. If you're the ones who watch films like Kuliah Cinta or Anak Mami The Movie and you find Dalam Botol is extremely boring, before bashing this film out please, do a little research a bit. This applies to all films, theaters and music albums as well.

Bertanggungjawablah atas penulisan anda. Research sebelum menulis. I rephrase : Research sebelum menghentam. Jika anda tidak suka contohnya Hantu Kak Limah Balik Rumah, jangan terus-terusan mengatakan ianya filem bodoh. Kaji siapakah sutradaranya, kenapa filem beliau begitu begini. Jika anda tidak suka juga, katakan it's not your cup of tea. Some people like Milo, you prefer Ovaltine, something like that. Contohnya I'm not a fan of Yusof Haslam's parade of films tapi mesti ada sebab musababnya filem² beliau masih disukai ramai, so I think it's not any good bashing him nor his products.

Same applies to 2 Alam.
Okay korang nak gelak kan? #awkwardsilence --> #ROFLMAO



Haha.

Okay okay but still, aku sendiri tak boleh kata apa² about 2 Alam, solely because I haven't watched it pun.

Kalau nak kutuk Dr. Rozmey pon takde guna jugak, hangpa kutuk2 yang kaya menimbun harta dia jugak kan. Hehehe. Okay tinggalkan isu ini hehe.

So, in short. Research, then review. Don't earn easy money by copypasta.

OWH, and spammers, here's one for you!



Beware of dog.

http://rosmanpositivo.blogspot.com/

8 comments:

shandye. said...

sayang... kemaskini blogroll kat sebelah tu sket la. dh bersemak-samun dah uols.

anyways.... i do agree with your thoughts regarding writing down reviews, any reviews that is. make it film, theater, music, concert, whatever...

i ni bukannya pandai pun but then again i think most of my reviews are based on my experience and my opinion, backed up with (somehow) legit stuff that i find over the internet, stuff that other professionals have written.

i mean... yeah, klu i tak suka that movie, im not gonna bash it with a sledgehammer n kutuk kaw2 without even considering whose directing it or who starred in that movie. kan?

there is always a teensy tiny bit of light even in the darkest of pit. waa... sasterawan kejap. lol.

=)

lelaki [tanpa] emosi
monyet merah jambu menulis
ngomelsikit.

Anonymous said...

Nicе blog here! Also your website loads up vеry fаst!
What web host are уou usіng? Cаn І get
your affiliate link to your hοst? ӏ wish my ωеbsitе loaԁеd up as quickly as yours
lol
Also see my web page :: amateur porn dump

Anonymous said...

pada resmi situs web kami, Anda dapat melihat sejumlah besar berita terbaru tentang [url=http://www.rk-37.ru/]женский сайт самая[/url].

Anonymous said...

Hi just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren't loading correctly. I'm not sure why
but I think its a linking issue. I've tried it in two different browsers and both show the same outcome.

Also visit my web site dental implants cost

Anonymous said...

Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this write-up
and also the rest of the website is really good.


My web blog affordable-dental-plan.org

Anonymous said...

Kami dalam situs internet di atas Anda dapat membaca banyak pilihan artikel tentang pintar [url=http://title-publishing.org/]новости украины[/url].

Anonymous said...

google law firm

Anonymous said...

I think this is among the most important information for me.
And i'm glad reading your article. But should remark on some general things,
The website style is ideal, the articles is really great : D.
Good job, cheers

Here is my site; steam wallet codes (mwp.mx)